luni, 14 ianuarie 2013

Teoria ca teorie...dar practica ne omoară LA PROPRIU!

Violența domestică în România




50% dintre români consideră că violența fizică domestică este ceva normal, astfel că numărul total al infracțiunilor intrafamiliale a crescut, anul trecut, cu 26 % față de 2011, în timp ce numărul loviturilor cauzatoare de moarte s-a dublat, potrivit unui studiu al IGPR.

Doar o treime dintre victimele agresiunii domestice au curajul și posibilitatea să se adreseze autorităților, în mare parte din cauza factorilor economici care îi leagă financiar de agresor.

Femeile abuzate, spun specialiștii, nu au la cine să apeleze și nici unde să se ducă după ce cad victime ale violenței domestice. În aceste condiții, mii de femei din România trăiesc sub teroare, la fel și zeci de mii de copii, victime directe sau colaterale ale violenței domestice.

"Dacă 50% dintre români consideră că a-și lovi partenerul de viață este ceva normal, cred că, în realitate, cazurile de abuz sunt de 10 ori mai numeroase decât arată studiile", a declarat, pentru NewsIn, psihologul Silviu Ioniță.

Sursa: ziare online
Date statistice despre violenţa în familie



Cercetările întreprinse în diferite ţări au scos la iveală proporţia îngrijorătoare a violenţei asupra femeilor.

 Pentru S.U.A se apreciază ca fiind cuprinsă între 1,8 si 4 milioane de femei . Alte studii vorbesc de 12 milioane de femei maltratate în familie.

 Pentru Germania aprecierile sunt între 100.000 şi 4 milioane de femei- aproape fiecare a treia femeie căsătorită/ pe an.

Studiile întreprinse în Finlanda arată ca nr. femeilor victime ale violenţei în familie este între 40.000 şi 60.000 în fiecare an.

Cercetările arată că nr. cel mai mare de abuzuri au loc acasă, între membrii familiei şi că din confruntarea dintre femei şi bărbaţi, victime sunt mai ales femeile, iar autorii sunt în majoritatea cazurilor bărbaţii.

Dintre cazurile de violenţă în familie:

76% victime sunt femei
11% victime sunt copii
1% sunt bărbaţi

Dintre victimele agresiunilor mortale:

53% au fost fete şi femei
43% au fost victime ale membrilor familiei
9% au fost victime ale unei persoane necunoscute


În România, violența domestică este în continuare o problemă gravă. Statisticile Poliției arată că în primele 10 luni din 2012 au fost semnalate, în medie, 4 cazuri pe zi.
O statistică mai gravă este că, la nivel național, tot în primele 10 luni din 2012, peste 100 de persoane au fost ucise de un membru al familiei.

Sursa: violentadomestica


duminică, 6 ianuarie 2013


Pentru un zâmbet în sufletul copiilor!

Bună  dragii mei!

Astăzi din întâmplare schimbând de la un canal la altul mi-au dat lacrimile urmărind un caz de-a  dreptul şocant.Şi mă refer la faptul că unii părinţii din Afganistan sunt nevoiţi să îşi vândă copiii din cauza sărăciei. Ei au ajuns într-o asemenea stare de disperare, încat îşi dau copiii de doar câteva luni pentru o sumă modică. În urma acestei întâmplări nefericite barbatul a fost internat in spital din cauza unei afectiuni psihice provocate de tragedia prin care trece. 

Lumea este nedreaptă: în timp ce unii si-ar da şi viaţa pentru copiii lor, alţii îi lovesc cu cruzime, de multe ori fără motiv, şi inconştienţi, probabil, de faptul că le poate distuge viitorul.


În atmosfera de violenţa, copilul devine cel mai adesea neglijat, expus tuturor relelor, de fapt rămâne într-o singuratate umplută doar de ţipetele celor din jur. Această situaţie este probabil şi explicaţia numărului mare de accidente domestice ale căror victime sunt copiii. 

De aceea, nu putem fi indiferenţi la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, iar  dacă avem de a face cu astfel de persoane care manifestă stări de violenţă sau frică, să nu ezităm să-i oferim ajutorul nostru. Un simplu sfat poate reprezenta de multe ori soluţia.


V-am lasat dragii mei să reflectaţi la cele transpuse mai sus, în  ideea că poate vom face ceva pentru a observa un reviriment în acest sens.
                        
                                      



Mădălina Bibire